Op vrijdag 2 april start het NTCN Symposium van 13-14 uur met een eerbetoon aan Franz Mönks. Dit deel van het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de Radbouduniversiteit Nijmegen. 

Op de schouders van reuzen… ter nagedachtenis aan prof. dr. Franz Mönks

Vandaag, 2 april 2021, zou Franz Mönks 89 jaar zijn geworden. Ter nagedachtenis blikken we in dankbaarheid terug op het leven van Franz en kijken we naar alles wat hij ons, de maatschappij en het veld van (hoog)begaafdheid gebracht heeft. We kijken naar het heden, verleden en de toekomst. In dit uur komen verschillende sprekers uit de kring van Franz aan bod, zoals Peter Heymans, Willy Peters, Mia Frumau, Hans Buffart, Lianne Hoogeveen, Mariska Poelman en Anouke Bakx en internationale sprekers als Christian Fisher en de collegae van de universiteit van Lima, Peru. Er is aandacht voor bijzondere momenten met Franz en dat wat hij ons heeft meegegeven. Franz stond aan de wieg van het onderzoek en onderwijs op het terrein van (hoog)begaafdheid. Op de schouders van deze reus mogen wij staan en verder gaan. We ronden deze online bijeenkomst af met een blik op de toekomst en het vervolg van het gezamenlijke pad.

Wil je hierbij aanwezig zijn?
Meld je dan aan voor het NTCN Symposium op 2 april.
Volg NTCN op Facebook en LinkedIn voor verdere updates over het programma en inspirerende teasers!

In onderstaande video op het NTCN YouTube kanaal deelt Franz zijn visie op begaafdheid en ontwikkeling.

Categories: NTCN