Tijdens de inleiding van het NTCN Symposium verzorgt Erik van den Boom een muzikaal intermezzo met zijn nieuwe nummer ‘Understand’. 

Even voorstellen

“Mijn naam is Erik van den Boom, singer-songwriter van 23 uit Rotterdam. Ik ben een aantal keer op de conferenties geweest die NTCN i.s.m. SLO organiseerde en heb daar altijd veel inspiratie opgedaan door de ontmoetingen met gelijkgestemden.

Een tijdje terug ben ik een nummer gaan schrijven over het gevoel van anders zijn en gebrek aan verbinding. Dit is natuurlijk een gevoel wat veel mensen op allerlei manieren kunnen ervaren, maar voor mij ging dit toen vooral over hoogbegaafdheid.

Het nummer heet ‘Understand’, zoals je ook hoort in het refrein ‘everybody wants to be understood, everybody wants to see their reflection in somebody else’. Dit is iets wat ik eigenlijk vaak heb ontkent, en gedacht dat ik mij in mijn eentje wel redde en niemand nodig had. Dit nummer gaat over de realisatie dat verbinding, met mensen die jou in al je kleuren en gelaagdheid zien, onmisbaar is.”

In onderstaande video vertelt Erik van den Boom zijn verhaal tijdens de dagafsluiting die hij verzorgde op de conferentie Begaafdheid en talentontwikkeling “Flow creëren in leren” (november 2018).

Erik heeft zijn schoolloopbaan versneld doorlopen en nadat hij als 13-jarige zijn Gymnasium diploma haalde, won hij met zijn profielwerkstuk kwantummechanica de Wijnand Wijnen Prijs in 2011. Hij vertelt in deze presentatie over zijn leven, zijn schoolloopbaan, zijn frustraties, zijn uitdagingen en zijn prestaties. Als afsluiting laat Erik zijn eigen muziek horen waarmee hij als dj Erik Arbores over de hele wereld optrad. Tijdens het NTCN symposium op 2 april horen we zijn nieuwe persoonlijke nummer die hij als singer-songwriter heeft geproduceerd.

Categories: NTCN