Tijdens het Nederlandstalige Programma van de ECHA2022 Conferentie sluit Anouke Bakx op vrijdag 2 september af met haar keynote over wat mensen in beweging brengt.

Anouke Bakx is bijzonder hoogleraar Begaafdheid aan de Radboud Universiteit en lector Goed leraarschap, goed leiderschap bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie (FHKE). Anouke houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en docentprofessionalisering op het terrein van passend onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen en studenten. Ze is initiatiefnemer van de POINT-werkplaatsen (Passend Onderwijs Ieder Nieuw Talent) en medeoprichter van het Wetenschappelijk Expertisecentrum RATIO.
Vanuit haar verschillende rollen werkt Anouke met veel partijen samen om wetenschap en praktijk te verbinden. Alleen als wetenschap, praktijk en beleid intensief samenwerken, kan er iets veranderen als het gaat om goed passend onderwijs voor begaafde leerlingen.

2 September 16.15 -17.00 – Keynote Anouke Bakx ‘Waar ga jij van aan?! Wetenschap & praktijk: samen komen we verder’

Om goed tot leren en (brede) ontwikkeling te kunnen komen, is het belangrijk dat de juiste snaar wordt geraakt. Wat maakt dat de ene leerkracht/professional/ouder kinderen weet te boeien en uit weet te dagen terwijl dat voor anderen een flinke uitdaging kan zijn? Deze presentatie gaat over wat mensen in beweging brengt. Het eerste deel gaat over wat hoogbegaafde leerlingen nodig hebben van een goede leraar of begeleider en hoe je daaraan tegemoet kunt komen. In het tweede deel van de presentatie staat de leerkracht/professional/ouder centraal: waar ga jij van aan?! Bevindingen vanuit onderzoek en wetenschap worden verbonden met de (onderwijs)praktijk.

Wil je deze keynote van Anouke bijwonen? Meld je dan aan voor het Nederlandstalige Programma op (1 en) 2  september. Meer informatie vind je op de website van ECHA2022.

ECHA2022 - NL

Categories: NTCN