Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat is goed voor de begaafde leerling? Inspiratiebijeenkomst Regio West

30 mei 2022 16:00 - 20:15

Regionale inspiratiebijeenkomst over een vloeiende verbinding po-vo en de meerwaarde van peergroeponderwijs

Voor: professionals die werken met/voor begaafde leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs, vertegenwoordigers van samenwerkingsverbanden

Locatie: Oranje Nassau College, Parkdreef 282, 2724 EZ Zoetermeer

In mei 2022 organiseert NTCN in samenwerking met CBO Talent Development vier regionale inspiratiebijeenkomsten voor po- en vo-professionals die werken met of voor leerlingen met kenmerken van begaafdheid. Centraal staan de belangrijkste trends en inzichten als het gaat om de doorgaande ontwikkeling in het primair en voortgezet onderwijs en de meerwaarde van peergroeponderwijs (voltijd en deeltijd) binnen een regionaal dekkend ondersteuningscontinuüm.

We sluiten aan op de activiteiten die in het kader van de ‘Subsidieregeling begaafde leerlingen in po en vo’ plaatsvinden binnen de samenwerkingsverbanden. Daarnaast worden de ontwikkelingen vanuit lopende onderzoeken in de Nederlandse context gedeeld, zoals het Monitor- en IMAGE-onderzoek en de eerste twee deelstudies van het NRO-onderzoek naar de langetermijneffecten van onderwijsaanpassingen voor leerlingen met kenmerken van begaafdheid.

Een belangrijk deel van het programma bestaat uit het delen van kennis, inzichten, ervaringen en vragen met andere professionals in de regio.

Programma

15:30 uur Inloop
16:00 uur Welkom en inleiding op de thema’s
16:45 uur Ronde 1
Sessie 1 – De meerwaarde van peergroep onderwijs 
Sessie 2 – De doorgaande ontwikkeling van leerlingen en een vloeiende verbinding po-vo
18:00 uur Soep en broodjes
19:00 uur Ronde 2
Sessie 1 – De meerwaarde van peergroep onderwijs 
Sessie 2 – De doorgaande ontwikkeling van leerlingen en een vloeiende verbinding po-vo
20:15 uur Netwerkborrel tot 21 uur

De bijeenkomsten worden geleid door Mariska Poelman (CBO Talent Development) en Desirée Houkema (National Talent Centre of the Netherlands).

Per sessie delen twee scholen uit de regio hun praktijkervaringen ter inspiratie. Daarnaast wordt de onderlinge uitwisseling gefaciliteerd, geïnspireerd door onderbouwde inzichten vanuit wetenschap en praktijk.

De regionale inspiratiebijeenkomsten maken deel uit van de reeks kennisdelingsactiviteiten die NTCN organiseert op het gebied van begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling en bouwen voort op het introductiewebinar van 10 maart jl.

IMAGE - IMpact of Activities in Gifted EducationDeze activiteit wordt mede gefinancierd vanuit het project IMAGE (Impact of Activities in Gifted Education). Het impactonderzoek IMAGE brengt in kaart wat de impact is van de activiteiten die uitgevoerd worden om het onderwijs aan begaafde leerlingen te verbeteren in het kader van de OCW-subsidieregeling ‘Begaafde leerlingen in primair en voortgezet onderwijs’. Binnen het IMAGE Consortium werken NTCN en CBO Talent Development samen met de andere consortiumpartners om opgedane kennis en inzichten vanuit het IMAGE project te benutten en te delen. Meer informatie over IMAGE is te vinden op www.imageproject.nl.

Aanmelden
Wil je in één namiddag en avond op de hoogte zijn van landelijke én regionale ontwikkelingen op deze thema’s en inspiratie opdoen die je kunt toepassen in je eigen praktijkcontext bij jou in de regio? Meld je dan hier aan voor de inspiratiebijeenkomst op 30 mei in regio West!