Lianne Hoogeveen

Prof. Dr. Lianne Hoogeveen is lid van de Raad van Toezicht van het NTCN. Zij is bijzonder hoogleraar ‘Identification, Support and Counseling of Talent’ aan de Radboud Universiteit (RU). Deze leeropdracht is een samenwerking met het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen en CBO Talent Development.

Binnen de RU is ze hoofdopleider van de Radboud International Training on High Ability (RITHA) en coördineert zij de Internationale Master Specialisatie ‘Gifted Education’. Daarnaast doceert zij in zowel de Bachelor als Master Pedagogische Wetenschappen. Ze maakt deel uit van de onderzoeksgroep RATiO, die deel uitmaakt van het  Behavioral Science Institute (BSI) van de RU, en is van daaruit betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van hoogbegaafdheid, in samenwerking met collega’s van binnen- en buitenlandse universiteiten. Als GZ psycholoog begeleidt Lianne bij CBO Talent Development jongeren en volwassenen bij problematiek gerelateerd aan hoge capaciteiten. Sinds september 2020 is Lianne Hoogeveen voorzitter van de European Council for High Ability (ECHA).

Haar streven om praktijk, beleid en wetenschap met betrekking tot talentontwikkeling te verbinden en daarbij samen te werken met (inter)nationale partners is in lijn met de missie van het NTCN.