Tijl Koenderink

Tijl Koenderink is als ervaringsdeskundige zelf vastgelopen in het onderwijs. Het kostte hem drie middelbare scholen om een gymnasiumdiploma te halen maar hij is nooit gaan studeren aan de universiteit. Hij is de wereld rondgereisd om voor zichzelf de vraag te beantwoorden: Hoe kan ik nou leren? Dat antwoord heeft hij verwerkt in de boeken die hij heeft geschreven (‘De 7 uitdagingen’, ‘Is het voor een cijfer?’ en ‘Talentbeleid in de praktijk’).

Hij is de oprichter en hoofdtrainer van Novilo en VO op Niveau van waaruit hij met zijn collega’s scholen, besturen en samenwerkingsverbanden in Nederland begeleidt om nog beter onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen te organiseren met een extra zwak voor dubbel-bijzondere leerlingen. Daarnaast is actief als bestuurder van de School of Understanding, een innovatieve basisschool in Amstelveen met een voorziening voor vastgelopen meer- en hoogbegaafde leerlingen, Elementa.

Tijl is graag aangesloten bij NTCN als bestuurslid omdat hij gelooft dat we door samen te delen en te bouwen het grootste verschil voor onze kinderen kunnen maken. Hij draagt graag zijn bestuurlijke, ondernemende en financiële kennis bij aan het bestuur als penningmeester.